• YARIM ALTIN
    4.372,00
    % -1,48
  • AMERIKAN DOLARI
    20,0868
    % 0,58
  • € EURO
    21,6113
    % 0,96
  • £ POUND
    24,9293
    % 0,14
  • ¥ YUAN
    2,8383
    % 0,40
  • РУБ RUBLE
    0,2508
    % -0,80
  • BITCOIN/TL
    560414,404
    % 3,06
  • BIST 100
    4.740,05
    % 3,48

Kadın Girişimcilere KOSGEB Desteği

Kadın Girişimcilere KOSGEB Desteği

2020 Yılı Bütçe Gerekçesi ve KOSGEB açıklamalarının derlenip sunulan bilgiye göre, kurum, kadınların gelir kazanabilecek duruma gelmesine yönelik çalışmalarını son yıllarda yoğunlaştırıldı. Bu alanda elde edilen desteklerde önemli yükseliş gerçekleşti.

KOSGEB, 2015-2019 yılları arasında kadın girişimcilere ait olan 55 bin 46 işletmeye totalde 1 milyar 5 milyon 363 bin 551 lira destek sağlayarak, işlerinde sıkıntı çekmelerinin önüne geçildi.

Geçen 5 yıl içerisinde yapılan desteklerde 5 katına çıkarıldı.KOSGEB başkanı Cevahir Bozkurt’un açıklamasında; Kadınlara girişimcilik desteklerinden geçen yıllara göre daha fazla kullanarak geliştirilmesi ve  toplumda girişimcilik ruhunun artması adına sundukları eğitimlerden çok memnun olduğunu belirtti.    

İlgili Reklam

Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

İlk olarak herhangi başka bir şirketle ortaklığı bulunmaması gerekir. Sonrasında KOSGEB’in sitesinden online ‘kadın girişimci eğitimi’ne katılıp ilk girişimcilik adına eğitim alınır. E-Akademi Sistemi’yle 7-10 günlük eğitimin sonrasında da sertifikanızı alıyorsunuz. Daha sonrasında aldığınız sertifika ile yine aynı adres üzerinden ‘Girişimcilik Destek Programı’na başvuruyorsunuz.

KOSGEB, yapacağınız iş ile ilgili sizin yaptığınız bir proje istiyor. Kurum, sunacağınız projenin veya iş fikrinin gerekli olup olmadığını, ekonomiye ve istihdama bir yarar sağlayıp sağlamadığı ve nasıl bir ticari kazanım düşündüğünüze bakıyor ve inceliyor. Bu sebeplerden dolayı kuracağınız iş ile ilgili iyi araştırma yaparak, maliyet hesaplamasını, piyasa analizini, müşteri potansiyelini, zarar ve kârlılığı güzelce değerlendirin.

İlk Başta Ne Kadar Destek Sağlanıyor?

Destek anlamında, şirketi kurmanız için girişimcilere 5 bin liralık ‘kuruluş’ parası veriliyor. Ardından çalıştırılan eleman sayısına yönelik toplam prim gün sayısı üzerinden 5 bin-20 bin lira arasında bir ödeme daha yapılıyor. Kalan ise yapılan işe göre ihtiyacınız olan malzeme, makine ve kira için kadın girişimcilere ödeme yapılıyor. İşi tamamen kurduktan sonra da KOSGEB uzmanları iş kuranları bir süre daha gözlemliyor.

 Geri Ödemesiz destekten yararlanacak kadın girişimcilerin ise;  Bakkal, pastane, fırın, kuaför, berber, terzi, kunduracı, fırıncı, camcı, elektrikçi, kuru temizleme benzeri küçük hizmet sektörlerine iş kurmaları gerekmektedir. KOSGEB her bu anlamda girişimde bulunan kadın vatandaşa 60 bin lira veriyor.

İlgili Reklam

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Şartları

  Girişimci bireylerden;

1-KOSGEB’in yaptığı veya KOSGEB ile işbirliği olan İŞKUR, belediyeler, üniversiteler gibi kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni gerçekleştirmesi

2-KOSGEB’in ‘Genç Girişimci Geliştirme Programı’nı bitirmesi,

3-Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı’nı sorunsuz bitirerek eğitime veya programa katıldığını gösteren ve işletmesini başarıyla kurmuş girişimciler veyahut

4-İŞGEM de bulunan işletmeler yararlanabilir.

5-Açılan işyerinin Aralıksız 3 yıl aktif bir halde bulunması şarttır.

Bu şartları yerine getirerek her kadın birey KOSEB’in kadın girişimci desteğini kullanarak kendi gelirini elde edebilir.

İlgili Reklam

Yapılması Gerekenler

1-Tüm eğitim süreci bittiğinde size verilen formları doldurun. Bu formlarda hakkınızda bilgi sahibi olunacak sorular vardır. Bunları uzun, kendinizden emin olduğunuzu belli ederek yazılmalıdır.

2-Resmi internet sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

3-TC vatandaşlığını gösteren kimlik belgesi gereklidir.

4- yaşını geçmiş olmak gerekmektedir.

5-Gelir bordrosu gösterilmelidir.

6-Uygulamalı girişimcilik eğitimi alındığını kanıtlayan sertifika başvuru formuna eklenmelidir.

   KOSGEB’in sağladığı bu katkı sayesinde Türkiye’de kadın girişimci oranı %2’den %8’e yükselmiştir. Her girişimin ekonomiye ve insanın maddi özgürlüğüne imkan sağladığını hatırlatıp, yardımda bulunan bu kuruluş çok daha fazla bireye ulaşmayı hedefliyor. Kadın girişimcilerin sadece kendi işini iyi bilmesi değil, ayrıca hukuku, finansal yazılımları da çok iyi bilmesi gereklidir.

Bu desteğe başvurmak için buraya tıklayınız.

Araç çubuğuna atla